Paardenrassen

Salerno


De Salerno is een paardenras uit de Italiaanse provincie Salerno. Het ras is ontstaan door een kruising van Andalusiër en Neopolitans. Het paard is 160 tot 170 centimeter hoog en komen meestal voor in de kleuren bruin, zwart of kastanje.

De Salerno vindt zijn oorsprong in de provincie Salerno in Italië. Er was geen vast fokschema voor deze paarden tot aan 1780. Rond die tijd begonnen mensen de paarden selectief te fokken. De basis werd gevormd door Neopolitan, Spaanse, en Oosterse paarden.

Op de Persano stud werd een combinatie van de lokale paarden en Lipizzaner geïntroduceerd bij het Salerno ras. Omdat de paarden van oorsprong werden gefokt in Persano, stonden ze eerst bekend als Persano paarden. Het ras ontwikkelde zich tot een uitstekend ras van rijpaarden.

De Persano Stud werd gesloten in 1864.

Gedurende de 20e eeuw werd de Salerno verder gekruist met Hackney’s en Engelse volbloeden. Dit maakte dat de Salerno groter werd.

Salerno’s hebben een licht en goedgevormd hoofd. Ze hebben lange gespierde nekken. Hun ruggen hebben een goede verhouding. Ze hebben sterke dunne benen, en zijn 160 tot 170 centimeter hoog.

De Salerno is een eersteklas rijpaard, dat ook veel door de cavalerie werd gebruikt. Verder zijn de paarden geschikt voor paardensporten, en zijn ze van nature goede springers.