Paardenrassen

Anglo-Arabier


Een Anglo-Arabier is een elegant rijpaard met een lang hoofd, een recht profiel en grote ogen. Het dier heeft sterke schouders, een prominente schoft, een diepe borstkas en lange benen. Het kan alle effen kleuren hebben, maar bruin en vos komen het meeste voor, vaak met een witte aftekening. De stokmaat is vanaf 163 tot 170 cm.

In essentie een is de Anglo-Arabier een paard waarin uitsluitend bloed van Arabieren en Volbloeds wordt gecombineerd. Dit paardtype wordt in veel landen gefokt, maar bovenal in Zuidwest-Frankrijk, waar op een aantal stoeterijen al 150 jaar lang de beste dieren worden gefokt. Ook Britse en Poolse Anglo-Arabieren hebben veel kwaliteit.

Een Anglo-Arabier is een uitstekend rijpaard dat veel voor wedstrijden wordt gebruikt, vooral in Frankrijk. De Anglo-Arabier is een goed spring-, military- en dressuurpaard, heel wat dieren hebben een olympisch niveau bereikt. Hij is niet zo snel als het Volbloed; in Frankrijk bestaan er speciale rennen voor dit ras.

Fysiek lijkt dit ras op het Volbloed, al hebben veel exemplaren een wat vollere hals. De Arabier heeft zijn uithoudingsvermogen doorgegeven en daarnaast zijn gelijkmatigere karakter.

Dit paard is een kruising tussen de Engelse en Arabische volbloed.


Anglo-Arabier