Paardenrassen

Falabella


De falabella is een zeldzaam paardenras. Falabella's zijn heel klein. Het ras is genoemd naar de familie Falabella die in het midden van de 19e eeuw deze paardjes begon te fokken. Ze komen oorspronkelijk uit Argentinië. De schofthoogte van de mini falabella is maximaal 87 cm. Alle kleuren komen voor, vos, valk en bonte pony's.

De falabella is vriendelijk en intelligent. Ze zijn meestal vriendelijk en vrij makkelijk in de omgang. Het is een geschikt paardje voor beginners, om met paarden om te leren gaan. Maar er is uiteraard geen mogelijkheid om erop te rijden. Zelfs voor een karretje wordt het met één falabella erg lastig. De falabella is dan ook het kleinste paard ter wereld.

Het international stamboek voor Europa is het IFMHS en is gevestigd in Hook Engeland. Ze worden echt als huisdieren gebruikt. Ze zijn ontdekt door een Ier in Zuid-Amerika, die na een indianenstrijd een miniatuurhegste heeft gevangen en daarmee is gaan fokken. De familie Falabella in Argentinië heeft dit voortgezet en heeft ontdekt dat het gen, die de grootte van het paardje bepaalde zeer doorslaggevend was. Diegene die de Falabella's in Europa heeft geïntroduceerd (Lady Fisher) had de slogan "kijk door de verkeerde kant van een verrekijker naar een volbloed Arabier en je ziet een Falabella".


Falabella